Muurschildering van Michel Velt in Stadskanaal

Als je al niet onder de indruk bent van het formaat van de schildering, dan toch zeker van het vakmanschap van deze kunstenaar. Ik kan erg genieten van het werk van maestro Michel Velt. Dat was vorig jaar al zo toen ik voor het eerst kennismaakte met zijn werk op de zijkant van de inmiddels gesloopte Renne-flat in Stadskanaal. Ik mocht binnenin de flat een bescheiden muurtje beschilderen, maar Michels schildering aan de buitenkant was uiteraard de grootste eyecatcher van de expositie.

Deze schildering op de muur aan de Europalaan is de eerste in een reeks (en permanenter dan die van de Renne – er zijn geen sloopplannen). Het moet uitmonden in de grootste openluchtgalerie van Nederland, aldus organisator KunstwerkT. Dit is in ieder geval een fantastisch mooie aftrap.