In april en mei heb ik een appartement in de flat De Renne beschilderd en ingericht met mijn schilderijen. Het is nummer 69 (op de 8ste etage).

Flat De Renne in Stadskanaal is vanaf zondag 31 mei 2020 weer beperkt geopend voor publiek. Alle zondagen in juni zijn op moment van schrijven al weer volgeboekt, maar mogelijk gaat de flat op deze zondagen vaker open. Wil je de flat bezoeken? Houdt dan de Facebook-pagina van Popup Galerie Metafoor De Renne goed in de gaten om te zien wanneer er weer een mogelijkheid is. Reserveren gaat per e-mail:

Achtergrond

Eind maart stond een spectaculair, kunstzinnig weekend gepland in flat De Renne. Ruim 100 kunstenaars zouden drie dagen lang een podium krijgen voor hun muziek, theater, literatuur, beeldende kunst, etcetera. Na dit weekend zou de flat gesloopt worden. Het Corona-virus en de door de overheid afgekondigde maatregelen gooiden roet in het eten: het weekend kon niet doorgaan.

Maar ook de sloop werd uitgesteld. Daardoor konden veel kunstenaars toch in de flat terecht om mooie dingen te maken.