Vanaf 11 augustus 2021 is een nieuw schilderij van mij te zien in het centrum van Stadskanaal (ter hoogte van Europalaan 20,  slagerij Piening/Mijn Tafel).

Tijdens de zomervakantie staan, verspreid door het hele winkelcentrum, grote schildersezels opgesteld met schilderijen van lokale kunstenaars. Het maakt deel uit van een kunstroute die je langs muurschilderingen, schilderijen e.d. in de omgeving voert.

‘Monopolen revisited’ (2021) combineert de ‘hard egde’ stijl van mijn eerdere schilderijen¬†met verschillende texturen en grafische elementen. De onderlaag is een collage met allerlei afbeeldingen, foto’s, advertenties, bladmuziek, etc. die ik in de loop der jaren heb verzameld. Verwijzingen naar het verleden, zullen we maar zeggen. Er overheen een schildering die gebaseerd is op het kleine schilderij ‘Monopolen’ uit 2019, maar zonder de scherpe randen en de dekkende kleurvlakken van dat schilderij. (Als je van dichtbij kijkt, kun je misschien zien wat ik er hier en daar onder heb geplakt.)