Ik was in de veronderstelling dat de flat inmiddels wel helemaal gesloopt zou zijn, maar via-via hoorde ik dat dat nog niet het geval was. Blijkbaar kost het nog aardig wat tijd om zo’n flat uit elkaar te halen. Vanavond was ik toch in Stadskanaal, dus ben ik even gaan kijken. Tot mijn verbazing (en genoegen) was de muurschildering die ik had gemaakt door het slopen nét zichtbaar geworden.

“Vind je het niet heel erg dat de boel tegen de vlakte gaat?” werd mij af en toe gevraagd. Maar iedere kunstenaar wist van te voren wat er ging gebeuren. Ik vond het wel interessant dat de schilderingen er maar tijdelijk zouden zijn (dat zijn ze immers altijd, maar meestal blijven ze wat langer natuurlijk). En nu vind ik het eigenlijk wel heel erg gaaf om dit te zien. Ook dat ik er nu nog wat foto’s van kon maken.